4/11/15

Δ.Χριστόπουλος: Στη κόψη του ξυραφιού η απόφαση για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2015, 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2015, 12:38
«Αν είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα της έκτακτης μίνι συνόδου για το προσφυγικό, σημαίνει πως δεν έχουμε καταλάβει τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH), Δημήτρης Χριστόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο984 και το Γιώργο Σαχίνη.
«Στις αρχές του καλοκαιριού, έγινε μια προσπάθεια να στρίψει το καράβι της Ευρώπης ωστόσο, λίγο το πλήθος των μεταναστευτικών ροών, λίγο η πτώση της δημοτικότητας της Καγκελαρίου Μέρκελ, επιστρέψαμε στα γνωστά, δηλαδή στο Δουβλίνο ΙΙ», ανέφερε ο καθηγητής.
«Μπορεί να αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα, να φτιάξουμε δηλαδή μια «Λαμία» των προσφύγων, αλλά η συμφωνία μπορεί να αποβεί μοιραία για την Ελλάδα», υποστήριξε ο κ. Χριστόπουλος  και πρόσθεσε «Αναλάβαμε την υποχρέωση να φτιάξουμε μέχρι τον Δεκέμβριο δομές για 50.000 ανθρώπους, όταν αυτή την ώρα έχουμε δομές μόνο για 1000. Βάση της συμφωνίας, αν δεν τα καταφέρουμε ως το τέλος του έτους, τα άλλα κράτη μπορούν να αποφασίσουν να άρουν τον όρο της μετεγκατάστασης .
Ο κ. Χριστόπουλος στηλίτευσε την πλήρη απουσία της Τουρκίας  από το κάδρο της λύσης.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1276721&srv=266

Αρχειοθήκη ιστολογίου